Baklažán Český raný je klasická osvedčená skorá odroda prispôsobená chladnejším klimatickým podmienkam. Plod vajcovitého tvaru má tmavofialový lesklý povrch a pevnú, smotanovo bielu dužinu. Rastlina je pevná a kompaktná.
Pestovanie.
Baklažán je teplomilná lahôdková zelenina s vysokými požiadavkami na agrotechniku. Vyžaduje humóznu, piesčito-hlinitú pôdu a výhrevné polohy. Vo voľnej pôde pestujeme iba v najteplejších oblastiach južnej Moravy a Slovenska. V chladnejších oblastiach využijeme prirýchlenie vo fóliových krytoch alebo skleníkoch. Pre predpestovanie sadby vysievame v polovici marca, na záhon vysádzame po 15. máji. Zberáme, keď je plod úplne vyfarbený, ale stále pevný.
Pestovanie.
Baklažán je teplomilná lahôdková zelenina s vysokými požiadavkami na agrotechniku. Vyžaduje humóznu, piesčito-hlinitú pôdu a výhrevné polohy. Vo voľnej pôde pestujeme iba v najteplejších oblastiach južnej Moravy a Slovenska. V chladnejších oblastiach využijeme prirýchlenie vo fóliových krytoch alebo skleníkoch. Pre predpestovanie sadby vysievame v polovici marca, na záhon vysádzame po 15. máji. Zberáme, keď je plod úplne vyfarbený, ale stále pevný.