Kategórie

Zrýchlené objednávanie

AGROTEAM (https://www.agroteampresov.sk/)

Baklažán DS Black Beauty

«
Baklažán DS Black Beauty
kód tovaru: 46592022
EAN: 8594073219053
OTÁZKA K TOVARU
Osvedčená veľmi skorá odroda baklažánu s typicky kyjakovitými plodmi s čierno fialovou šupkou. Vhodná do skleníkov a fóliovníkov, v teplých a záhrevných polohách aj na vonkajšie záhony. Plody nenechávajte prerastať, mladé sú krehké a najchutnejšie.

Teplomilná zelenina, vhodná na pestovanie z predpestované sadby. Vyžaduje záhrevné piesčitohlinité pôdy. Vhodná na pestovanie v pestovateľských krytoch (fóliovníkoch, skleníkoch).

Latinský názov: Solanum melongena

Výsev do skleníka: marec

Presádzanie: máj

Doba zberu: júl – august

Spon: 60 x 40 cm

Balenie: 0,8 g

AKO PESTOVAŤ BAKLAŽÁN ?

Baklažány sú rovnako citlivé ako napríklad papriky, najlepšie sa im bude dariť v skleníku, kde je stála teplota a vlhkosť. Na úspešný rast potrebujú minimálnu teplotu 18 ?C, slnko a bezvetrie.
Ak ich pestujete zo semienok, treba ich vysiať v marci, pretože rastlinky baklažánov rastú pomaly.
Baklažány, rovnako ako paradajky, cukety, papriky alebo uhorky je potrebné pravidelne a dostatočne prihnojovať plným hnojivom a zalievať.
Rovnako ako u paradajok, baklažánom vždy vyštipujte bočné výhony, aby rastlinu zbytočne nevyčerpávali a ponechajte iba hlavné štyri. To isté platí, akonáhle rastlina nasadí na plody.
Podľa veľkosti a sily rastliny ponechajte maximálne 5-7 rastúcich plodov, ostatné odstráňte. Dočkáte sa tak pekných veľkých baklažánov.
Plody vždy zberajte, keď majú zrelú farbu, pevnú a lesklú šupku. Akonáhle je šupka mäkkšia a matná, tak je to známka prezretosti plodu.
PREČO PESTOVAT BAKLAŽÁN ?

Baklažán v 100 g obsahuje:

24 kalórií, 0,2 g tukov, 6 g sacharidov (z toho 3,5 g cukry), 3 g vlákniny a 1 g bielkovín.
Vitamíny A, B, C, E, K
Minerálne látoky draslík, horčík, vápnik, sodík, fosfor, mangán, meď, zinok a železo, omega 6 a omega 3 kyseliny.
Baklažán upravuje trávenie, bojuje proti rakovine kože, zlepšuje zdravie kostí a funkcie mozgu, zlepšuje zdravie srdca, bráni vrodenému defektu, bráni krvácaniu z ciev, znižuje citlivosť na alergie, pomáha bojovať proti chudokrvnosti, pomáha zvládať cukrovku.