aktívne sušené-na kvasenie muštu a rmutu za nízkych teplôt.
rýchlo naštartuje kvasenie a tým zabraňuje rozmnožovaniu škodlivých mikroorganizmov
zaručuje spoľahlivé kvasenie, výsledkom čoho je zdravé víno čistej chuti
zjednoduší ďalšie ošetrovanie vína ( menej prchavých kyselín, sirovodíka a iných zlúčenín, ktoré zapríčiňujú chuťové chyby)
rýchlejšie samočistenie vína
jednoduchá príprava a dávkovanie
na kvasenie muštov o teplote 8 až -15 °C
Dávkovanie
10g na 50 L
Návod na použitie
Obsah vrecka zamiešame v 1dcl zmesi muštu a vlažnej vody o teplote 35 – 40 °C v pomere 1/3 – 2/3 . Zmes pri občasnom miešaní necháme stáť 20 minút a potom vlejeme do muštu, alebo rmutu, pritom dbáme o to aby rozdiel teplôt medzi touto zmäsou a muštom nebol väčší ako 10 °C. Na podporu činnosti kvasiniek doporučujeme pridať do muštu živnú soľ Zimovit (T52).
rýchlo naštartuje kvasenie a tým zabraňuje rozmnožovaniu škodlivých mikroorganizmov
zaručuje spoľahlivé kvasenie, výsledkom čoho je zdravé víno čistej chuti
zjednoduší ďalšie ošetrovanie vína ( menej prchavých kyselín, sirovodíka a iných zlúčenín, ktoré zapríčiňujú chuťové chyby)
rýchlejšie samočistenie vína
jednoduchá príprava a dávkovanie
na kvasenie muštov o teplote 8 až -15 °C
Dávkovanie
10g na 50 L
Návod na použitie
Obsah vrecka zamiešame v 1dcl zmesi muštu a vlažnej vody o teplote 35 – 40 °C v pomere 1/3 – 2/3 . Zmes pri občasnom miešaní necháme stáť 20 minút a potom vlejeme do muštu, alebo rmutu, pritom dbáme o to aby rozdiel teplôt medzi touto zmäsou a muštom nebol väčší ako 10 °C. Na podporu činnosti kvasiniek doporučujeme pridať do muštu živnú soľ Zimovit (T52).