Tenký baraní roh typu Edes Spiral, ktorý má v technickej zrelosti smotanové plody, v botanickej zrelosti červené a je vhodný predovšetkým na sterilizovanie.
Baraní roh, dlhý až 25cm, neštipľavý, na rýchlenie aj pole
Vlastnosti odrody.
Spiralus je tenký baraní roh typu Edes Spiral. Plody sú 20 – 25 cm dlhé, v technickej zrelosti smotanovo biele a v botanickej zrelosti červenej farby. Odroda je vhodná hlavne na sterilizáciu celých plodov bez predchádzajúceho odstranenia semien. Spiralus sa veľmi dobre stáča do päť litrových pohárov (nepraská). V porovnaní so svojím maďarským konkurentom má Spiralus mierne vyšší vzrast a dlhšie plody. Pred konzervovaním doporučujeme nechať plody papriky po zbere dva dni zavädnúť. Zvýší sa tým ich odolnosť k praskaniu pri vkladaní do pohárov.
Hnojenie N 120 kg N/ha
P 100 kg P2O5/ha
K 140 kg K2O/ha
maštalný hnoj 60 - 80 t /ha
HTS 4 - 7 g
v 1g 130 – 250 semien
spon 50 x 40 cm po jednej, prípadne dvoch rastlinách
výsev 20.2. - 15.3.
výsadba máj
Paprika je pestovateľsky vysoko náročná plodina vhodná do poľných podmienok najteplejších oblastí južného Slovenska a južnej Moravy. V ostatných oblastiach žiada pestovanie v krytých alebo chránených priestoroch. Najvhodnejšie sú výhrevné, humózne a dostatočne vododržné pôdy. Na poľné pestovanie vysievame v krytých priestoroch v prvej polovici marca. Na dobré vzchádzanie je treba zaistiť minimálne teploty 20 - 22° C aj v nočných hodinách. Na stanovisku vysádzame po 15. máji.
Baraní roh, dlhý až 25cm, neštipľavý, na rýchlenie aj pole
Vlastnosti odrody.
Spiralus je tenký baraní roh typu Edes Spiral. Plody sú 20 – 25 cm dlhé, v technickej zrelosti smotanovo biele a v botanickej zrelosti červenej farby. Odroda je vhodná hlavne na sterilizáciu celých plodov bez predchádzajúceho odstranenia semien. Spiralus sa veľmi dobre stáča do päť litrových pohárov (nepraská). V porovnaní so svojím maďarským konkurentom má Spiralus mierne vyšší vzrast a dlhšie plody. Pred konzervovaním doporučujeme nechať plody papriky po zbere dva dni zavädnúť. Zvýší sa tým ich odolnosť k praskaniu pri vkladaní do pohárov.
Hnojenie N 120 kg N/ha
P 100 kg P2O5/ha
K 140 kg K2O/ha
maštalný hnoj 60 - 80 t /ha
HTS 4 - 7 g
v 1g 130 – 250 semien
spon 50 x 40 cm po jednej, prípadne dvoch rastlinách
výsev 20.2. - 15.3.
výsadba máj
Paprika je pestovateľsky vysoko náročná plodina vhodná do poľných podmienok najteplejších oblastí južného Slovenska a južnej Moravy. V ostatných oblastiach žiada pestovanie v krytých alebo chránených priestoroch. Najvhodnejšie sú výhrevné, humózne a dostatočne vododržné pôdy. Na poľné pestovanie vysievame v krytých priestoroch v prvej polovici marca. Na dobré vzchádzanie je treba zaistiť minimálne teploty 20 - 22° C aj v nočných hodinách. Na stanovisku vysádzame po 15. máji.